Нежеланите коледни подаръци задръстиха интернет

Нежеланите коледни подаръци задръстиха интернет
Ezine.bg
A A+ A++ A

Всеки пети подарък за Коледа се връща или продава. Това показват данните на сайтове за пазаруване. След празничната еуфория обяви с нежелани подаръци задръстиха интернет. Как да се отървем от ненужните дарове под елхата?

„В цял свят е характерно след празничната кампания част от покупките да се връщат. Нормално е човек, като прави подарък, да има известен риск”, обяснява Богомил Николов от „Активни потребители”.

Рискът е по-малък, ако сме пазарували по интернет. Там правилата са категорични, съобщава Нова телевизия.

„Потребителят може да върне стоката до 14 дни от закупуването”, казва още Богомил Николов от „Активни потребители”.

По-трудно е да си върнем парите обратно, ако сме избирали подаръците в мола. Но и в магазините вече добрите практики не са малко.

„Напълно е възможна замяната на продукт. Възможно е да се замени и за съвсем друг продукт. Единственото условие е да се пази касовата бележка”, казва Теодора Тодорова, маркетинг мениджър във верига магазин.

Откъдето и да е купен нежеланият подарък, най-лесният начин да се отървем от него, е като го продадем. Такива обяви вече изпълниха сайтовете за пазаруване.

„От една страна ти се освобождаваш от нещо, което не ти трябва. Можеш да си възвърнеш някаква част от парите, а от друга страна – за купувача това е нещо, което е ново и на 30-50 % под пазарната стойност”, коментира Пламен Нончев, маркетинг мениджър в платформа за безплатни обяви.

Така ще направи и Десислава. За Коледа синът й получил тези ботушки от приятели в Германия, които обаче се оказали малки. Освен неточни дрехи и обувки в графа „нежелани” се оказват миксери, маши за коса, ютии, тенджери и парфюми.

Сред по-странните подаръци тук са велоергометри и електрически охладител за вино. За да избегнем нежелани покупки, можем да ги заменим и с ваучер. Дори и в мрежата обаче не можем да връщаме отваряна козметика, бельо или стоки за лична хигиена. Нито пък повредени стоки.

#подарък #Коледа #връща #продава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »