Евро 2012 започна с пищна и цветна церемония

Евро 2012 започна с пищна и цветна церемония
Откриването на Евро 2012: хореографията по трибуните изобрази националните флагове на 16-те страни участнички. Снимка: uеfa.com
A A+ A++ A

С впечатляваща церемония започна официално 14-то Европейско първенство по футбол, което ще продължи през следващите три седмици в Полша и Украйна.

Шоуто на Националния стадион във Варшава започна 20 минути преди първия съдийски сигнал на мача на откриването между отборите на съдомакина Полша и европейския шампион от 2004 г. Гърция.

Концепцията на церемонията бе развита от специалиста в областта Марко Балич, чиято компания бе отговорна и за церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Торино.

Шоуто продължи 12 минути и маркира историческо събитие, тъй като за първи път в историята Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа.

Унгарският пианист Адам Гьорги, който наскоро отпразнува 30-ия си рожден ден в препълнената зала „Карнеги хол" в Ню Йорк, изсвири като част от церемонията „Етюд в А Минор" от Фредерик Шопен.

В музикалното оформление се включи и италианският Ди Джей Карматроник, който смеси класическата музика с по-модерното звучене.

Церемонията включваше и масова хореография с 8 000 доброволци, които пристигнаха в столицата на Полша от 63 страни по целия свят.

На стадиона бяха и талисманите на шампионата Славко и Славек, които приветстваха зрителите на Националния стадион, който е с капацитет 58 500 места.

Смята се, че повече от 150 милиона зрители са гледали на живо церемонията и ще останат пред телевизорите, за да гледат срещата между отборите на Полша и Гърция.

Двата тима пък излизат един срещу друг в първия мач от Европейското първенство по футбол, като главен съдия на двубоя е Роберто Фернандес от Испания.

Вторият мач по-късно в петък ще се играе във Вроцлав, а съперници са тимовете на Русия и Чехия.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #футбол #Варшава #Полша #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"