40 сантиметра сняг затрупа севера на Съединените щати

40 сантиметра сняг затрупа севера на Съединените щати
Нова телевизия
A A+ A++ A

Тежък снеговалеж затрупа севера на Съединените щати. За един ден в Северна и Южна Дакота наваляха 40 сантиметра сняг. Това наложи затварянето на двете главни магистрали. А много хора не успяха да отидат на работа, информира Нова телевизия.

Температурите са между минус 9 и минус 12 градуса по Целзий. Но повече проблеми създава снега, а не студа. Още по-големи неприятности се очакват, когато лошото време достигне Нова Англия и щата Ню Йорк.

35 милиона души ще се борят с вятър до 80 километра в час и заледявания по пътищата. 

Националната метеоролотична служба на САЩ съобщи, че в редица райони на тези щати температурите са паднали под минус девет градуса, а по пътищата има поледици и снежни преспи от навявания. Специални служби ще събират снега и ще оказват помощ на закъсали по пътищата автомобили. Синоптиците предупредиха още в неделя хората да „преосмисляп плановете си за пътувания в разгара на бурите“. Предупреждението бе удължено до вторник. Временно бе затворено международното летище „Майнот“ в Северна Дакота. В Южна Дакота без ток останаха 12 000 домакинства и предприятия.

#снеговалеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"