Допълнителни екипи на КАТ следят за трафика в края на серията почивни дни

Допълнителни екипи на КАТ следят за трафика в края на серията почивни дни
Източник: PressTV
A A+ A++ A

В края на първата серия почивни дни от "Пътна полиция" очакват интензивен трафик в цялата страна. За да се облекчи движението на места са разположени допълнителни екипи на КАТ, предаде БНТ.

От 14 ч. до 20 ч. днес ще бъдат спирани камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София. Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Близо 700 загинали и над 9 000 ранени на пътя. Така изглежда черната статистика на МВР в края на годината. Броят на пострадалите велосипедисти и пешеходци също се увеличава. Близо 35 деца са загинали на пътя през 2016-та, цифрата е рекордна.

В края на годината депутати все пак приеха крути мерки за безразсъдните шофьори. Употребилите алкохол от 0,5 до 0,8 промила ще остават без книжки за 6 месеца и ще плащат глоба от 500 лева. С по-висок промил глобата ще е 1000 лева, а колата няма да може да бъде ползвана 1 година. Предвижда се и сваляне на регистрационните табели.

За превишена скорост с над 50 км/ч в населени места глобата става 700 лева, а извън населените места - 600 лева. За всяко следващо превишаване с 5 км в час, санкцията се увеличава с 50 лв. Новите глоби ще влязат в сила след Нова година.

#Владая #КАТ #страна #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"