Тайфунът Нок-Тен взе жертви във Филипините

Тайфунът Нок-Тен взе жертви във Филипините
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Тайфунът Нок-Тен, който отне живота на най-малко един човек и провали коледните тържества в някои части от Филипините, отслабна леко, докато се приближаваше към гъсто населен регион близо до столицата на страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНТ.

Преминаването на тайфуна доведе до прекъсване на електроснабдяването в пет филипински провинции и наложи евакуацията на хиляди селяни и посетители на страната, която е бастион на католицизма в Азия. В провинция Кезон на югоизток от Манила един фермер загина, притиснат от паднало дърво. След това Нок-Тен се насочи на запад през планински и островни провинции, като разрушаваше жилища, събаряше дървета и прекъсваше комуникациите. Макар че тайфунът е леко отслабнал, постоянните ветрове все още достигат до 140 км/ч, съобщават правителствените метеоролози. Стихията се придвижва към гъсто населените райони Батанас и Кавите на юг от Манила.

Десетки хиляди селяни, които бяха принудени да прекарат коледната нощ в пренаселени убежища без електричество започнаха да се връщат по домовете си, за да се справят със щетите, причинени от преминаването на тайфуна по време на най-големия празник на страната. Тайфунът Нок-Тен беше един от най-силните, засегнали Филипините от 2013 г. насам, когато супертайфунът Хайян опустоши централните региони на страната и отне живота на много хора, припомня АП.

 

#Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници