Датчанин, облечен като терорист на ИД, тества контрола по границата с Германия

Датчанин, облечен като терорист на ИД, тества контрола по границата с Германия
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A
Мъж, облечен като екстремист от близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, се разходи необезпокояван по датско-германската граница с фалшив пистолет и развяващо се черно знаме на терористите, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от "Фокус".
 
Във видео, публикувано в YouTube, се вижда как мъжът прекосява няколко пъти границата между двете държави, без да бъде спрян или проверен от каквито и да е било власти – датски или германски. Автентичността на разпространения в интернет клип не е проверена, не е известно и къде точно е сниман. Но той идва едва седмица след терористичната атака във федералната столица на Германия – Берлин, при която загинаха 12 души. Описанието под видеоклипа гласи: „Датски гражданин, облечен като член на „Ислямска държава“, с флаг и фалшив пистолет показва колко жалка е границата между Дания и Германия“.
 
По-надолу може да се прочете: „Тестваме граничния контрол. Може ли терорист от „Ислямска държава“ да премине границата необезпокоявано? Граничният контрол не съществува. Чувствате ли се комфортно с нашите отворени граници? “От редакцията припомнят, че Дания въведе проверки по южната граница с Германия в опит да спре мигрантския поток, влизащ в страната. Мярката беше предшествана от решението на Швеция да въведе проверки на самоличността на всички пътници, които пристигат с влак, автобус или ферибот през Йоресундски мост от Дания.

#ислямска държава #терористите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници