Елена Поптодорова: Още няма имена за служебен премиер

Елена Поптодорова: Още няма имена за служебен премиер
Източник: Hipotezi.com
A A+ A++ A
Елена Поптодорова не е канена за служебен премиер. Това обяви самата тя пред Би Ти Ви. Според доскорошната ни посланичка в САЩ "толкова динамично върви развитието от една фаза в друга, че дори не се стига до имена". Когато заговорим за имена, значи вече сме в процеса на фактическото формиране на кабинет, обясни Поптодорова. Тя отказа да отговори дали би приела участие в такова правителство, излъчено от избрания за президент Румен Радев след 22 януари, пише 24 часа.
 
Кризата е във възприятието - решим ли да го мислим като криза, то е такава, решим ли да го мислим като следване на инистуционално действие, не е криза. 11 години прекарах в обувките на хората, които са днес в парламента, и винаги съм изпитвала притеснение, когато процедурата надделее над полититиката. Тя е направена да служи на политическите решения, аз съм за разумното - така Елена Поптодорова подкрепи решението на презизента Росен Пленнелиев да не излъчва служебен кабинет за по празниците. Съдебната част в новата българска конституция, под която стои и моят подпис, остана почти непокътната спрямо преди 1989 г. Но вече сме пробвали кое не работи и кое работи, така че няма нищо укоримо в това тя да се промени. Да не е издълбана на камък, насърчи Поптодорова по-сериозни промени в конституцията.
 
Тя коментира предстоящата смяна на президеннтите и в САЩ. За първи път Америка се въздържа, а не блокира резолюция в ООН срещу Израел. Трябва да се очакват предсказуеми действия по отношение на Иран и на Близкия Изток от стана на Тръмп, прогнозира дипломатката. Знам какво е сдържано отношение, когато 14 члена на СС на ООН са я подкпелипи. Тази резолюция усложнява отношенията. Не бе прав Тръмп да има публична реакция в туитър преди встъпвнането си в длъжност и да упражнява натинск по този начин върху действашия президент Обама, но беше прав в заключението си - че такава резолюция само усложнява процеса, коментира Поптодорова.

#Елена Поптодорова #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници