Кръст във Велинград сплоти християни и мюсюлмани

Кръст във Велинград сплоти християни и мюсюлмани
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Мюсюлмани дариха пари за изграждането на християнски кръст във Велинград. Най-новият символ на града обедини хора от различни религии, които показаха, че когато живеят заедно в разбирателство и обич - добрите неща се случват, предаде бТВ.

Кръстът, който се издига над Велинград е изграден изцяло с дарения. Парите са събрани за няколко месеца с усилията на хора от различни религии и така идеята от преди 20 години става реалност. Салих Юруков от Драгиново работи в цех за мрамор, когато разбира за кръста не се и замисля, макар и малко, дарява със сърцето си: „Събрахме тук колектива по някой лев, дадохме за кръста във Велинград… Кой колкото му сака душата – колективът, мюсюлмани, българи, сме винаги по празници, по Байрам”.

Кръстът се извисява на 22 метра височина. Над 800 души от Велинград и околните села даряват пари за него. Помагат и собственици на фирми - кой с труд, кой с материали. Хората виждат в направеното символ на обединението. Община Велинград също подпомага инициативата, като дарява терена за изграждането на кръста.

Изграждането на кръста излиза близо 40 000 лева. Фирмата,която го изработва обаче приема присърце идеята и го издига, макар сумата да е събрана наполовина. Хората вярват, че и остатъкът от 20 000 лева ще бъде събран – отново с помощта на всички.

#Велинград #мюсюлмани #религии #християнски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"