Военни обезопасяват района на взривовете в Сливенско

Военни обезопасяват района на взривовете в Сливенско
Военните поставиха 50 предупредителни табели, с които маркираха трикилометровата зона за сигурност в непосредствена близост до поразения от взривовете район. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Модулни групи от военнослужещи се включиха в обезопасяването на района на взрива, станал на 5 юни в складовете на фирма „Берета Трейдинг".

Военните формирования 52 590 – Ямбол и 44 200 – Стара Загора участват в унищожаването на невзривените боеприпаси край сливенското село Лозенец, съобщиха от Министерство на отбраната.

От ранните часове на петък военнослужещите от военно формирование 44 200 – Стара Загора, с ръководител капитан Йордан Йорданов, работят за отстраняване на последствията от взрива.

В четвъртък в обезопасяването на района участва модулна група от военно формирование 52 590 - Ямбол, с ръководител старши лейтенант Валентин Георгиев.

Военните събираха осколки от взривените боеприпаси и проправиха проход до епицентъра на взрива.

Военнослужещи от военно формирование 22 220 – Сливен, заедно със своите колеги от Служба „Военна полиция", още в първите часове на инцидента отцепиха района и участваха в неговото охраняване.

Те поставиха 50 предупредителни табели, с които маркираха трикилометровата зона за сигурност в непосредствена близост до поразения от взривовете район.

В готовност да се включат в действията по обезопасяване на района на село Лозенец, община Стралджа, в почивните дни са шест модулни групи за унищожаване на невзривени боеприпаси от военните формирования на Сухопътните войски в Сливен, Ямбол, Стара Загора, Карлово, Хасково и Белене.

#„Петолъчката“ #взривове #„Берета Трейдинг" #Йордан Йорданов #„Военна полиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"