Тръмп закрива фондацията си заради конфликт на интереси

Тръмп закрива фондацията си заради конфликт на интереси
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп има намерение да закрие фондацията си, предадоха световните агенции. Той каза, че ще направи това, за да избегне какъвто и да е конфликт на интереси. Тръмп припомни, че неговата благотворителна фондация е свършила добра работа през последните години, като е предоставила милиони долари на безчет групи, които ги заслужават, в това число и в подкрепа на ветераните, на децата и на правоприлагащите органи, предаде Дарик.

Новоизбраният президент каза, че ще продължи работата си на филантроп по друг начин, но не навлезе в подробности. Той припомни, че като встъпи в длъжност, ще посвети много енергия и време на президентското управление и на решаването на толкова много проблеми, пред които е изправена страната и светът. Фондацията на Тръмп е обект на разследване в Ню Йорк след информации на в. "Вашингтон пост" за нередности в нея, в това число и за използване на средства от нея, за да урежда Тръмп юридически спорове, свързани с бизнеса му.

Междувременно новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания присъстваха на среднощна литургия по повод Рождество Христово в епископална църква в Палм Бийч в щата Флорида, предаде АП. Двойката се е оженила именно в тази църква. Тръмп прекарва коледните и новогодишните празници в имението си Мар-а-Лаго във Флорида.

Той се оплаква, че хората все по-често използват пожеланието "Честити празници" вместо "Честито Рождество Христово", което означава, че християнството, според него, е изложено на риск. Тръмп обещава като стане президент да преобърне тази тенденция.

#Доналд Тръмп #Фондацията #конфликт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"