Руски експерт: Версията за атентат срещу военния Ту-154 е изключена

Руски експерт: Версията за атентат срещу военния Ту-154 е изключена
Източник: НТВ
A A+ A++ A

Причината за катастрофата на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия може да е била или техническа повреда, или грешка в пилотирането. Версията за атентат се изключва. Това е мнението на председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Версията за атентат я изключвам напълно. Самолет на Министерство на отбраната, въздушното пространство на Руската федерация, не може да става дума за такава версия", каза той. Според него има две версии - техническа неизправност и грешка в пилотирането. "Самолетът е трябвало да извърши след излитането си завой над морето, може да не е бил на нужната траектория", каза Озеров, предаде Дарик.

Източник от спасителните служби е заявил за Интерфакс, че хората на борда на самолета не са имали шанс да оцелеят. По-рано ТАСС цитира свой източник, че метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри. Източникът описал времето дори като лятно. Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разследването на катастрофата на самолета Ту-154 в Сочи, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Държавният глава изрази най-дълбоки съболезнования към роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа. Междувременно стана ясно, че самолетът Ту 154, който катастрофира днес край Сочи, е произведен през 1983 г. и е бил ремонтиран през декември 2014 г., управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

#Русия #Сочи #Ту-154 #Виктор Озеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"