Руският зам.-министър на отбраната пътува към мястото на инцидента с военния самолет в Черно море

Руският зам.-министър на отбраната пътува към мястото на инцидента с военния самолет в Черно море
Източник: Черно море
A A+ A++ A
Експерти от руското министерство на отбраната, ръководени от заместник-министър на отбраната Павел Попов отлетя към мястото на катастрофата на военния самолет Ту-154. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.
 
На 5,5 км от от мястото на трагедията на бреговата линия са открити колесници на самолета. Намерени са и лични вещи на някои от пътниците, съобщават от пресслужбата на Регионалния център на Южното Министерство на извънредните ситуации. Дълбочината, на което е паднал самолета е 50-70 метра. Източник от спасителните служби е заявил за Интерфакс, че хората на борда на самолета не са имали шанс да оцелеят. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин е информиран за инцидента и е взел незабавни мерки. Трима журналисти от руския Первий канал са били на борда на падналия в Черно море самолет на руското Министерство на отбраната, съобщава пред Интерфакс говорителят на държавната медия Лариса Кримова.
 
„Кореспондентът Дмитрий Рунков, операторът Вадим Денисов и Александър Сойдов - звукооператор в Первий канал, са били на борда на самолета“, каза тя. Снимачният екип е бил дежурен. „Винаги остава по една група на дежурство. Това беше внезапно, непланирано повикване“, съобщава източник. Освен това от спасителните служби съобщават, че снимачен екип на телевизия „Звезда“ също е бил в самолета. „В списъка на пътниците фигурират трима души, записани като членове на редакцията на телевизия „Звезда“. Това е снимачен екип“, казва източникът. Машината е изчезнала от радарите около 20 минути след излитането си от летището в град Алдер край Сочи.
 
В самолета пътували 83 пасажери и 8 души екипаж. Според агенция ТАСС на борда на машината е бил музикален ансамбъл, както и журналисти. Самолетът е трябвало да кацне в Латакия, Сирия.Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим, съобщи Министерството на отбраната.

#Дмитрий Песков #Ту-154

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »