Пунктът на подкупните митничари в Свиленград няма да бъде закрит

Пунктът на подкупните митничари в Свиленград няма да бъде закрит
По думите на Ирена Узунова това е възможност на работещите да докажат, че „не бива митницата да бъде спрягана само като място за корупционни практики“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митницата в Свиленград няма да бъде закрита, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Тя уточни, че е упълномощена от министъра на финансите Симеон Дянков да обяви решението му пред ръководството на митницата, общината и журналисти, предаде БТА.

В края на май директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов каза, че митническата служба в Свиленград може да бъде закрита, а дейността й - поета от други митнически бюра.

Изявлението дойде, след като на 2 май прокуратурата и полицията арестуваха 8 митничари от една смяна в момент на разпределяне на дневния оборот от рушвети.

„Сега последното решение е митничарите в Свиленград да бъдат подложени на тримесечен мониторинг. През този период те ще бъдат обучавани допълнително за повишаването на професионалния си капацитет и периодично ще се явяват на тестове за проверка на усвоените знания и умения“, обясни областният управител на Хасково.

По думите на Ирена Узунова това е възможност на работещите да докажат, че „не бива митницата да бъде спрягана само като място за корупционни практики или за непрофесионално изпълнение на служебните задължения“.

Ирена Узунова отбеляза, че решението да не бъде закрита митницата е било взето и по нейно настояване, за да се съхранят работните места в района.

Евентуалното закриване на митницата е щяло да засегне 120 семейства от Свиленград, посочи кметът на града Георги Манолов.

#Георги Манолов #Ирена Узунова #Симеон Дянков #Ваньо Танов #агенция „Митници“ #митница #Хасково #Свиленград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »