Пътят през Петолъчката още е затворен

Пътят през Петолъчката още е затворен
По думите на Калин Георгиев пътят край Петолъчката ще остане транзитен, след като бъде отворен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главен път София–Бургас в района на Петолъчката остава затворен за движение, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев.

По думите му пътят край Петолъчката ще остане транзитен, след като бъде отворен.

„След разрешението най-натовареният път от Южното Черноморие към столицата и обратно отново да поеме трафика от автомобили, той ще бъде транзитен“, каза Калин Георгиев, цитиран от „Фокус“.

Няма да се позволява спиране и слизане до съответното разрешение на компетентните органи, докато трасето не бъде почистено изцяло.

Пътят беше затворен след поредицата от взривове в склада за боеприпаси на „Берета Трейдинг“ в сливенското село Лозенец във вторник.

Създадени са обходни маршрути. За пътуващите към Бургас целият трафик се отклонява към Ямбол–през Зимница–Стралджа–Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец–Стралджа–Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват през Сунгурларе–Карнобат–Айтос–Бургас, а тези, които пътуват към Сливен – през Седларево.

Ограничението е само за леките и лекотоварните автомобили. Затворен е и пътят от Петолъчката към Котел до Конак Тарла заради предприетите мерки в района на пътен възел Петолъчката.

#„Берета Трейдинг“ #Калин Георгиев #Петолъчката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"