Турски следователи откриха писмо от убиеца на руския посланик в Анкара

Турски следователи откриха писмо от убиеца на руския посланик в Анкара
Източник: Mediapool.bg
A A+ A++ A

Главният прокурор на Турция разкри пред медиите, че е открито писмо, написано от убиеца на руския посланик в Анкара. Това съобщават от организацията "Мидъл Ийст Монитър", цитирани от БГНЕС.

Съдържанието му индикира, че покушението в галерията е било извършено от гняв към бруталните руски дейности по света. Но според следователите то е било написано и оставено умишлено, за да отклони вниманието от основните причини. В съобщението бившият полицай Мевлют Мерт Алтънташ прогнозира, че не само Русия, но и САЩ ще намерят края си много скоро.

"Никога няма да бъдете в сигурност, докато ние, арабите, не се чувстваме в сигурност в собствените си страни", пише той. Наред с писмото са открити и множество други арабски книги, обявиха от полицията. Те подчертаха обаче, че литературата по никакъв начин не е обвързана с екстремистки идеи.

По последна информация властите все още не са успели да отключат и мобилния телефон на Алтънташ. В медийното пространство съществуват спекулации, че мобилното устройство ще бъде изпратено в Русия, за да бъде иззета информацията от него. 

#Турция #Анкара #САЩ #Русия #Мевлют Мерт Алтънташ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"