Мечтата на Борисов: Балканите в Обединена Европа

Мечтата на Борисов: Балканите в Обединена Европа
Всичко лошо, което можеше да се случи в нашия регион, се случи, заяви Бойко Борисов.
A A+ A++ A

Премиерът на България Бойко Борисов мечтае всички държави на Балканския полуостров да са членки на Европейския съюз.

„В нашия регион минахме по всички възможни пътища на отрицание, кръвопролития, масови погребения, финансови кризи. Всичко лошо, което можеше да се случи в нашия регион, се случи“, заяви Бойко Борисов при откриването на международна конференция в София „Балканите в глобалния свят: насърчаване на европейската перспектива на региона“.

По думите му България е пример за етническа толерантност, борба с престъпността и корупцията и финансова дисциплина и има реален шанс да заеме достойното си място в Европа.

„Югоембаргото даде сериозен тласък за организираната престъпност в нашия регион. Не виждам нищо по-добро от европейската перспектива. Предприсъединителните фондове са голяма възможност“, отбеляза още Бойко Борисов.

Във форума участват представители на ЕС, министри, политици, учени, писатели, представители на гражданското общество и медиите от Балканите, страните – членки на ЕС, САЩ и региона на Близкия изток и Северна Африка.

Външният министър Николай Младенов заяви, че следващите дни форумът има три цели – да върне Балканите в европейския дневен ред; да се намери онова ново поколение политици, което да изгради мрежа, която да е ефективна; да се чуе какво балканските страни мислят за случващото се в нашия регион и в Близкия изток.

#Бойко Борисов #Николай Младенов #Балкани #ЕС #етническа толерантност #престъпност #корупция #финансова дисциплина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »