Путин: Правата на кюрдите в Ирак са гарантирани

Путин: Правата на кюрдите в Ирак са гарантирани
Източник: Под лупа
A A+ A++ A

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че законните права на кюрдите в Ирак ще бъдат гарантирани, но Москва не възнамерява да се меси във вътрешно-иракските процеси, предаде БНТ.

"Що се отнася до въпросите на суверенитета, независимостта на едни или други части на дадена държава, то аз изхождам от гледната точка, че всички ще действаме в рамките на международното право. В крайна сметка правата на кюрдския народ, законните права, ще бъдат гарантирани", каза руският президент на пресконференция.

"И досега поддържаме контакт и ще продължим и занапред да поддържаме контакт както с Багдад, така и с Ербил, но не възнамеряваме да се месим във вътрешно-иракските процеси", допълни още той.

Путин заяви, че Русия винаги е имала много добри и специални отношения с кюрдския народ. "Кюрдският народ си има своя, много сложна съдба. Виждаме какво става в момента в Близкия изток. Мога да потвърдя и да констатирам, че кюрдските бойни подразделения в борбата с тероризма се държат много храбро и воюват много ефективно", каза той.

 

#Владимир Путин #Ирак #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници