Калин Георгиев: Няма шанс работниците да са живи

Калин Георгиев: Няма шанс работниците да са живи
„Почти сигурно е, че изходът е фатален“, обяви за тримата работници в неизвестност главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев заяви, че няма шанс да бъдат намерени живи тримата работници, които са в неизвестност от началото на експлозиите в складове за боеприпаси край Петолъчката.

„Почти сигурно е, че изходът е фатален, тъй като е намерен биологичен материал и теоретично няма как те да бъдат намерени живи“, обясни Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Калин Георгиев пристигна на Петолъчката, след което ще отиде да се срещне с близките на работници от взривените край пътния възел складове за боеприпаси, които вече се смятат за загинали.

От днес криминалисти и съдебни медици са на терена на взривените складове край село Лозенец и извършват повърхностно прочистване.

Състоянието на пострадалите, настанени в ямболската болница, е стабилно и няма усложнения, увериха от лечебното заведение.

Най-тежко пострадалият – Мирослав Маринов, все още е в реанимацията на сливенската болница. Според директора на здравното заведение състоянието на пациента е стабилно.

От взривната вълна метална кутия е ударила Маринов в гърба. Мъжът беше приет за лечение с четири счупени ребра и лъчева кост и с хемоторакс.

Остава затворен за автомобили пътен възел Петолъчката, като движението по главен път София–Бургас се отклонява през Ямбол.

По-късно в петък трябва стане ясно кога ще бъде отворен. На обяд изтича и 48-часовата забрана, която беше наложена допълнително.

Поставени са и предупредителни табели, в случай че бъдат открити части от снаряди, да не се докосват, а да се звъни на телефон 112.

„С влизането на екипите ще се установи каква точно е причината за експлозията. Може да е човешка грешка или нелепа случайност. В следващите дни това ще може се каже, но няма да е бързо. Може да няма и доказателства“, каза по-рано през деня кметът на Сливен ген. Кольо Милев.

„Мястото не е удачно за този вид дейност – твърде близо е до населени места. Когато се дава лиценз, трябва да има органи, които да отговарят. Ако действително са спазили закона, значи трябва да има промени в закона. Указанията са от фирмата застраховател и „Берета Трейдинг“ да поемат щетите. Хората очакват реални резултати. Осколки ще се намират с години, но важното е нищо да не избухне“, каза още ген. Милев.

#Калин Георгиев #главен секретар на МВР #Петолъчката #боеприпаси #експлозии #Лозенец #Сливен #Бургас #София #Ямбол #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"