Загубата от Байерн е част от плана Лестър?

Загубата от Байерн е част от плана Лестър?
БТВ
A A+ A++ A

До преди няколко часа сравненията между магическия сезон 2015/16 на „Лестър” и амбициите на новака в Бундеслигата „РБ Лайпциг” за титла не спираха. През миналата кампания „лисиците” шокираха футболната общественост в Европа и завоюваха трофея във Висшата лига. През тази всички си задават въпроса дали футболистите на треньора Ралф Хазенхютъл могат да сътворят същата сензация в Германия, пише БТВ.

В сряда "Лайпциг" загуби катастрофално от баварците с 0:3. По този начин "Байерн" измести съперника си от първото място в класирането, а световните медии побързаха да заключат, че това изважда тима на Хазенхютъл от борбата за Сребърната салатиера и той вече е „свален на земята”. Но всички пропускат едно нещо... И това е именно споменатото сравнение между „РБ” и „Лестър”.

Миналата година играчите на Клаудио Раниери започнаха изключително силно сезона в Англия. Към края на декември шампионите водеха в класирането, напук на всички предположения, че „Манчестър Сити” и „Арсенал” ще решават съдбата на титлата. В 17-тия кръг „Лестър” победи „Евертън” като гост и натрупа аванс от 5 точки пред „артилеристите” и 6 пред „гражданите”. Крехка преднина, предвид единия изигран мач повече. А и за „Лестър” тепърва предстоеше най-трудният период от сезона на Острова – натовареният график по Коледа.

Програмата не бе особено благосклонна към „сините”. За тях предстояха много тежки сблъсъци в рамките на по-малко от 20 дни.

Първият от тях беше срещу „Ливърпул”. На 26-ти декември "мърсисайдци" посрещнаха състава на Клаудио Раниери на „Анфийлд”. В 63-ата минута белгиецът Кристиан Бентеке, появил се като резерва, отбеляза единствения гол в срещата. Така „Арсенал” щеше да поведе в класирането при победа срещу „Саутхямптън” само няколко часа по-късно.

В този момент всички отписаха „Лестър”, също както направиха специалистите и с „РБ Лайпциг” след вчерашната загуба от „Байерн”.

Преди почти година това беше съвсем логично. В две от следващите си три срещи „лисиците” домакинстваха на „Манчестър Сити” и гостуваха на „Тотнъм”. Между тези дербита предстоеше и нов мач с „шпорите” за ФА Къп. На всичкото отгоре до края на сезона Джейми Варди и компания трябваше да посетят 4 от най-негостоприемните стадиона в лигата – „Етихад”, „Емиратс”, „Олд Трафорд” и „Стамфорд Бридж”.

„Лестър” се справи превъзходно и разби на пух и прах очакванията. Резултатът беше равенство у дома със „Сити”, победа срещу „Тотнъм”, 4 точки от двете гостувания в Манчестър и хикс на терена на „Челси”. Загубата от „Арсенал” в Лондон не попречи на отбора да празнува с титлата в Премиер лийг след края на кампанията.

До момента сезонът за „Лайпциг” се развива по същия начин. Ударно начало, първо място в шампионата в средата на декември, загуба от пряк конкурент във важен момент и тежка програма.

Новакът в Бундеслигата все още не е гостувал на „Борусия” Дортмунд и „Борусия” М’Гладбах. Последните три мача навън за „белите” са срещу „Шалке”, „Херта” (3-ти в класирането) и „Айнтрахт” (4-ти). Финалът на трудната програма пък е домакинството на „Байерн” в предпоследния кръг.

Така всички предпоставки „РБ Лайпциг” да не изглежда като конкурент на баварците за Сребърната салатиера са налице. До преди 12 месеца всички щяха да са убедени в това. Но не и сега. Играчите на Ралф Хазенхютъл обаче вървят по неочаквания план на „лисиците” от миналия сезон. 

Разликата е само една... „Байерн” Мюнхен!

#Байерн #Лестър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници