БСП: Искаме спирането на 2 обществената поръчки

БСП: Искаме спирането на 2 обществената поръчки
http://front.bg/
A A+ A++ A

В контекста на призива на министър-председателя да бъдат спрени обществени поръчки, ще си позволя да му припомня за още една обществена поръчка, стартирала през месец април-май - за въвеждането на ТОЛ-система в България, която трябва да регламентира плащанията за ползване на пътната инфраструктура. Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Георги Свиленски, пише Агенция „Фокус“.

„Тази процедура е несправедлива спрямо всички български граждани и предвижда таксуване на 85% от пътната инфраструктура в България“, заяви той и уточни, че няма държава в Европа, в която да се таксува такъв процент от инфраструктурата с ТОЛ-система. По думите му във всички европейски държави това таксуване е между 1-3%, а другата инфраструктура се таксува на винетен принцип. „Това, което се предлага е таксуване на магистрали, скоростни пътища, първи, втори и трети клас пътна мрежа“, обясни Георги Свиленски и допълни, че таксуването в Европа е само на магистрали и скоростни пътища.

„Всеки един български вътрешен превозвач, ако до днес е плащал например 300 лева за цяла година и тази цена е калкулирана в прекарваната стока, например доставчик на хляб от София до Елин Пелин, след въвеждането на тази система ще трябва всеки ден да плаща преминаването по маршрута и всеки български гражданин ще трябва да плати това като си купува хляба“, поясни народният представител от БСП. Според него поръчката е порочна и е направена за конкретна фирма. „Призоваваме в контекста на вчерашното намерение на министър-председателя да спре и тази поръчка. Следващото правителство, което и да е то, по време на предизборната кампания политическите партии да заявят своята визия за това кой трябва да плаща, когато пътува по българските пътища“, заяви Георги Свиленски.

#БСП #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"