Арестуваха шефа на бизнеса с проститутки в София Митко Полицая

Арестуваха шефа на бизнеса с проститутки в София Митко Полицая
A A+ A++ A

Димитър Благоев Митров, по-известен като Митко Полицая, е бил задържан в петък сутринта при полицейска операция срещу организирана престъпна група за склоняване към проституция, трафик на жени, изпиране на пари и други престъпления.

Това съобщи за „Фокус“ главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

При полицейска операция, в която участват ГДБОП, СОБТ, следователи от Националната следствена служба и прокурори от Софийска градска прокуратура, са задържани шестима души в София.

„Те са участвали в организирана престъпна група за склоняване към проституция за страни от Европейския съюз, трафик на жени, изпиране на пари, данъчни престъпления. Въпросното лице е сред тях, като лидер на организираната престъпна група“, каза Флоров.

Разследването, което е от 2010 г., установило, че четирима от задържаните са контролирали на територията на София над 15 клуба за сексуални услуги и три стриптийз бара, в които са проституирали над 50 момичета, в това число и непълнолетни.

По думите на Флоров момичета били принуждавани и с физическа сила да проституират.

46-годишният Митко Полицая, известен още като Каратиста, е от Своге и е бивш дознател от столично РПУ, пише „Труд“.

Името му нашумя след операция „Октопод“, при която бяха ударени освен офисите на задържаните седем души начело с Алексей Петров, но и над 20 стриптийз заведения и сексклубове.

Той отчитал оборота от сексуслугите в стриптийз барове и публични домове на Антон Петров – Хамстера, и парите стигали до Алексей Петров. Сумите били до 30 000 лв. на вечер.

Според източници от подземния свят на подчинение на Митко Полицая са около 25 от най-могъщите сводници в София, а империята му обхваща над 85% от пазара на плътски удоволствия в столицата.

Под контрола му били клубове, сайтове за платена любов, охранителите на проститутки и таксиметрови шофьори, които разкарват жриците по адреси. Не се интересувал само от платената любов по Околовръстното.

Всеки, който дръзнел да отвори бардак без Митко Полицая, бил наказван жестоко, но така, че да не смее да се оплаче, казват още източниците.

През септември 2008 г. неизвестен изстреля дъжд от куршуми по вратата на стриптийз бар „Велвет“ в столицата.

Тогава се оказа, че клубът е отворен от фирмата на 74-годишния Благой Митров от Своге – покойният баща на Митко Полицая.

Полицая бе обявен за издирване през февруари 2010 г., но после се яви с адвокат в МВР.

#Митко Полицая #Октопод #София #Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” #ГДБОП #главен комисар Станимир Флоров #Националната следствена служба #СОБТ #Софийска градска прокуратура #Европейския съюз #трафик на жени #стриптийз #Своге #Алексей Петров #Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"