Посланикът ни в Берлин: Нямаме данни за пострадали българи

Посланикът ни в Берлин: Нямаме данни за пострадали българи
Twitter
A A+ A++ A

Към момента няма информация за пострадали в Берлин български граждани при инцидента, при който камион се вряза в коледния базар. Това съобщи за bTV посланикът ни в Германия Ради Найденов. Идентифицирани са 7 от жертвите, полският гражданин, който е бил шофьорът на тира, и шест германски граждани. Самоличността на пет човека все още не е установена.

Посланикът препоръча на българите в Германия да бъдат внимателни и да се съобразяват със съветите на германските власти. Той призова хората да продължат обичайния си начин на живот, да покажат сила и солидарност. Там, където има събрани повече хора, има и повече рискове, допълни Ради Найденов.

Въпросителните в Берлин тази сутрин продължават да са много.

Снощи бе освободен 23-годишният пакистанец, за когото се твърдеше, че е извършител на атентата. Прокуратурата в Карлсруе прецени, че няма достатъчно доказателства, които да го уличават. Не са намерени следи от барут по ръцете му, тъй като в кабината на камиона е имало и стрелба. Полският гражданин е бил застрелян.

В. „Билд” съобщава, че полският гражданин най-вероятно се е опитвал да предотврати атентата. Предполага се, че е имало борба между извършителя и него. Говори се за прорезни рани и за прострелване след това. Разследващите не дават повече информация за това.

В Берлин има засилени мерки за сигурност на големите обществени места, в градския транспорт и летищата.

Следователите досега са събрали над 500 доказателства. Призовани са гражданите да качват на определено място в интернет снимки или видеокадри, които имат от драматичните часове в понеделник.

Днес ще се проведе важна футболна среща на която ще има засилени мерки за сигурност.

Германците се връщат към нормалния си начин на живот, въпреки че свещите пред църквата цяла вечер не изгаснаха.

#Берлин #български граждани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"