Ивелин Попов: Имаме шансове в класациите за Мондиал 2018

Ивелин Попов: Имаме шансове в класациите за Мондиал 2018
Източник: Gong.bg
A A+ A++ A

Българският национал Ивелин Попов е оптимист за предстоящите квалификационни мачове на представителния ни тим и вярва, че можем да се класираме за световното първенство в Русия през 2018 г. Това сподели нападателят на „Спартак“ (Москва) в специално интервю за БТВ, пише Труд.

„Ако се гледа реално на класирането, сме все пак на една точка от второто място. Знаете, годината за националния отбор тръгна нелошо с победата над Португалия. После дойде това турне в Япония. Оттам тръгнаха негативните неща и ни се отрази, както и на селекционера Ивайло Петев. Последва победа срещу Люксембург, която се подцени. Казаха, че Люксембург са слаб отбор и т.н. Но виждате, че взеха точка на Беларус, измъчиха и Холандия и Швеция. Идва мач с Холандия и ако победим, живот и здраве, нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. На Франция със сигурност отстъпваме. Във футбола обаче печели този, който най-силно желае победата.“, каза Попов.

„Ако не мислиш позитивно и не вярваш, по-добре да не се занимаваш с нещата, които правиш.“ Той отговори на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който преди няколко дни заяви, че някои от футболистите в националния отбор редят състава и влияят на избора на селекционера. „Старото крило от Литекс, които излязоха навънка и се събраха после в националния отбор се качиха на главата на момчето от едно ловешко село и той почна да играе по тяхната гайда“, бяха думите на собственика на столичния клуб.

„Ако кажа на треньор кой да играе, със сигурност ще взема брат ми и сина ми да си играят с мен. Бойкотите им са само на разни хора в главите, които не виждат грешката в себе си“, коментира Попов. Пред камерата нападателят на руския Спартак (Москва) определи като добро представянето си през отминаващата 2016 г. „В професионален план, от 1 до 6, си давам оценка 4. Аз съм доволен от това, което направих и постигнах… Като цяло, запомнящо се е това, че сме на първо място в Русия в момента, както и няколко от красивите голове, които отбелязах. Донесоха ми доста добри емоции.“

Попов заяви, че се надява отборът му да стане шампион на Русия: „Битката ще е трудна, защото отборите са доста равностойни. Ще е напрегнато и интересно до края на сезона.“ Бившият нападател на Литекс отрече информациите, че планира да напусне московския гранд. Миналата седмица турският вестник „Милийет“ написа, че Ивелин е близо до преминаване в местния елитен Трабзонспор.

„Не съм запознат какво е излязло в медиите, но се надявам да стана шампион със Спартак. Мисля, че не е това моментът да напусна Москва. Ако стане евентуално трансфер – по-добре да се направи лятото. С мен лично не се свързват, имам си екип, с който работя. Ако има нещо интересно – ще бъда уведомен“. „Понякога, когато се опитваш да постигнеш нещо значимо, то няма цена. На този етап със сигурност оставам в Спартак, заяви Попов.

#Ивелин Попов #Русия #годината #трансфер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »