Либийци искат пари от посланика си в София

Либийци искат пари от посланика си в София
Либийски посланик Н. Пр. Иса Рабия Омар Ашур на пресконференция в София в началото на септември. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Група либийци протестираха пред Посолството на Либия в София в понеделник.

Демонстрантите обвиниха посланик Иса Рабия Омар Ашур, изпратен от новото либийско правителство, че не ги допуска в мисията и че им дължи пари, съобщи БНР.

Десетината либийци се оплакаха, че служителите на посолството и лично новопристигналият посланик не отговарят на телефонните им обаждания и не ги допускат в дипломатическата сграда, която се охранява от жандармерия.

Двама от протестиращите са студенти в Пловдив, които твърдят, че посланикът им дължи пари за стипендии, полагащи им се от либийската държава.

Жандармеристите пред мисията заявиха, че пред сградата не е имало напрежение.

По-рано днес посланик Ашур обяви, че синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам ще бъде изправен пред справедлив съд.

„Твърдим пред международната общност, а и пред всички, които държат на справедлив и прозрачен процес, както и пред тези, които искат демокрация и свобода, че ще има честен процес срещу Сейф ал Ислам“, заяви той, цитиран от БТА.

През последните дни нараснаха опасенията на световната общност, че синът на Кадафи няма да бъде подложен на справедлив процес в родната си страна, особено след като в неделя Преходният национален съвет отказа да предаде Сейф ал Ислам на Международния наказателен съд в Хага.

#Либия #посланик #мисия #посолство #Пловдив #Сейф ал Ислам #Преходният национален съвет #Международния съд #Хага #Муамар Кадафи #диктатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »