Убиха руския посланик в Анкара (ВИДЕО)

Убиха руския посланик в Анкара (ВИДЕО)
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Руският посланик в Анкара Андрей Карлов почина, след като бе прострелян на изложба в столицата Анкара, съобщи Ройтерс. Впоследствие стана ясно, че инцидентът е станал в художествена галерия, където се взривил въоръжен човек. Това станало по време на реч на посланика, при откриване на фотоизложбата "Русия през очите на турците". Съобщава се, че са чути изстрели, а нападателят е крещял: "Махайте се! Не забравяйте за Алепо", предаде БНТ.

Ал Джазира цитира турския вътрешен министър, според който при нападението има трима ранени и те са откарани в болница. Нападателят на Андрей Карлов е неутрализиран.

Карлов е посланик в Турция от юли 2013 година. Турските медии предадоха, че посланикът е бил прострелян в гръб от мъж, облечен в черно. Нападателят после е стрелял във въздуха. Последвала е незабавна полицейска акция. Според очевидци престрелката е продължила около 25 минути и са се чули 15-20 изстрела. Нападателят е говорил на и на турски, и на арабски и свидетели казват, че думите му били " Аз няма да изляза жив оттук, не ме доближавайте!".

На откриването на изложбата, където е прострелян руския посланик е имало около 100 души. Сред тях е бил и фотограф на вестник "Хюрриет", който е заснел покушението. Според турското издание нападателят на Андрей Карлов е бил само един и е убит. Турските медии цитират руски източници, според които убиецът е радикален ислямист.

От руското посолство съобщиха, че нападението е извършено от ислямски терорист. Очевидци също твърдят, че стрелецът е скандирал ислямистки лозунги. Снимки и видеоклипове на действията на нападателя вече се разпространяват в социалните мрежи, предаде бТВ.

Миналата седмица пред руското консулство в Истанбул имаше демонстрации заради руското военно участие в Сирия. В резултат бяха засилени мерките за сигурност на руското посолство в Анкара и консулството в Истанбул.

(ВИДЕО)

 

#Андрей Карлов #Анкара #Алепо #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници