Трети пореден ден на протести в Полша

Трети пореден ден на протести в Полша
Sacramento Bee
A A+ A++ A

Поляците отново излязоха по улиците за трети пореден ден в неделя да протестират срещу плановете на правителството да ограничи достъпа на журналисти до парламента, довело до най-голямата политическа безизходица откакто партия „Право и справедливост“ е на власт, съобщава The Warsaw Voice . Късно в петък хиляди жители на Варшава, мобилизирани от гражданско движение „Комитет за защита на демокрацията“, се включиха в антиправителствен протест пред парламента и скандираха „Свободни медии“.

Протестът беше реакция на случка в парламента, при която опозиционни депутати блокираха трибуната на Сейма като протест срещу новите правила за журналистите. 
В събота лидерът на „Право и справедливост Ярослав Качински нареди председателят на Сената да се срещне с представители на медиите. Но резултатът е, че бе насрочена нова среща за понеделник, за обсъждане на конкретни предложения. 

Полският премиер Беата Шидло каза, че някои политици са забравили „да показват уважение към другите хора“ и „действат безотговорно“. Президентът Анджей Дуда, издигна от „Право и справедливост“, предложи да бъде посредник в спора и в неделя се срещан с представители на опозицията. 

#протест #журналисти #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници