Петролни босове: Феноменът Марешки е проблем на държавата, не на бранша

Петролни босове: Феноменът Марешки е проблем на държавата, не на бранша
Източник: Delo.bg
A A+ A++ A

Становището на Българската петролна и газова асоциация е по повод изслушване на членовете на асоциацията във временната анкетна комисия за пазара на горива в Народното събрание на 14 декември и последвалите изявления на варненсикя бизнесмен. От асоциацията допълват, че са загрижени за изсветляването на пазара на горива в България, поради което поставят въпроса колко са данъците, заплатени на държавната хазна от бизнеса на Марешки с горива през последната година, пише 24 часа.

Организацията настоява още държавата да отговори пред българското общество дали защитила интереса си и кои са държавните органи, извършили проверка и излезли с окончателни актове за дейността на Марешки в бизнеса с горива. Освен това от асоциацията канят цитираните от варненския бизнесмен доставчици - "Лукойл", "Полисан" и "Сакса", да предложат на членовете на организацията същите условия като на Марешки, за да преценят и те възможността да се продават горивата на същите цени като тези на Марешки.

От асоциацията допълват, че държавата дължи отговори не само на представителите на петролния бранш, но и на всички български данъкоплатци, а заявилият се като борец срещу статуквото Веселин Марешки - на неговите избиратели и на цялата общественост. От "Лукойл България" пък съобщиха, че Марешки няма подписан договор с тях за доставка на горива. Ако имало горива, произведени в бургаската рафинерия, които бизнесменът продава по бензиностанциите си, те били от неизвестни за "Лукойл" доставчици.


#Марешки #Българската петролна и газова асоциация #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници