Медведев иска забранта на препарата, довел до смъртта на над 40 души в Иркутск

Медведев иска забранта на препарата, довел до смъртта на над 40 души в Иркутск
Източник: Радио Азаттык
A A+ A++ A

Броят на починалите от отравянето с концентрата за вана "Бояришник" продължава да расте. По последни данни от 57 пострадали са починали 41, предаде ТАСС, като цитира прокурора на Ленинския район на Иркутск Станислав Зубовский. Останалите пострадали са в изключително тежко състояние, предаде БНТ.

Сега се издирват бездомници, които може също да са пили от опасния препарат. Според федералното следствие отровените граждани употребили течността като алкохолно питие, но тя съдържала концентриран метилов спирт вместо етилов. "Буквално след 10 минути, който пие, загива", каза Шуба. Според него в момента в Иркутск се издирват клошари, които може също да са пили "Бояришник".

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев нарече станалото "пълно безобразие" и заяви на правителствено заседание, че трябва "просто да се забрани" продажбата на такива препарати. Дмитрий Медведев прикани МВР да търси отговорност по-специално от фирмите, които продават некачествена продукция със съдържание на алкохол чрез автомати, "още повече полулегално".

По случая е образувано наказателно дело. Общо 7 души са задържани според градското управление на МВР в Иркутск. За инцидента е докладвано на президента Владимир Путин, съобщи говорителят му Дмитрий Песков. Заради случилото се в Иркутск е обявено извънредно положение и е забранена продажбата на спиртни напитки, предаде ТАСС.

#Бояришник #бездомници #Дмитрий Медведев #Иркутск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"