Български сайт спечели приз в конкурса "Награди за интерактивна медия" в САЩ

Български сайт спечели приз в конкурса "Награди за интерактивна медия" в САЩ
Източник: Economy.bg
A A+ A++ A

Сайт, разработен от българска компания, е признат за номер Едно в света в сферата на финансовите услуги и спечели приз в конкурса "Награди за интерактивна медия", предаде БНТ.

Наградите се присъждат ежегодно от Съвета по дигитални медии - международна организация със седалище в Ню Йорк, обединяваща водещи компании в сферата на уеб дизайна, софтуерната разработка, програмирането, дигиталния маркетинг и онлайн рекламата. В състава на Съвета по дигитални медии влизат представители на повече от 10 страни, в това число САЩ, Австралия, Великобритания, Франция, Хонг Конг, Канада и Израел.

Членовете на журито са от компании като "Майкрософт", "Ню Йорк Таймс", Си Ен Ен, "Тайм Уорнър", "Верайзън" (Verizon), "Кик Комюникейшънс", "Емералд Пикчърс", "Руфъс Ленърд", университета "Франклин" и много други. Целта на наградите е да отличи компании, които инвестират в постигането на изключително качество и високи резултати при разработката и дизайна на уеб страници и приложения. С цел равнопоставеност, участниците се разделят в различни категории според дейността на дружеството, чийто сайт или приложение са номинирани.

„Сайтът www.taxtake.com, разработен от българска софтуерна фирма, печели наградата за най-добър сайт в категорията "Финансови Услуги" за 2016 година. Сайтът е разработен по спецификация на международна компания, предоставяща данъчно-счетоводни и консултантски услуги в областта на Американското данъчно облагане.

"Всеки участник в дадена категория се оценява по пет критерия - дизайн, качество на съдържанието, технологично и програмно изпълнение, функционалности и преживяване на потребителя, както и спазване на стандартите за съвместимост при употребата на различни браузъри и онлайн платформи. Максималният брой точки за всеки от петте критерии е 100, а сайтът, който разработихме, спечели общо 487 точки, което го класира на първо място в категорията "Финансови Услуги", заявява Йордан Терзиев, главен разработчик и ръководител на проекта.

#българска компания #Майкрософт #Ню Йорк Таймс #Си Ен Ен #Тайм Уорнър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"