Австралия купува 12 подводници от Франция

Австралия купува 12 подводници от Франция
Defence blog
A A+ A++ A

Във вторник Австралия ще подпише сделка за доставка на 12 подводници от Франция, предаде АФП като се позова на австралийски официален представител. 

По-рано тази година френската компания DCNS спечели надпреварата в конкурса за изграждане на нови подводници за австралийския боен флот и договор в размер на 50 млрд. австралийски долара (39 млрд. щатски долара).

DCNS, от чиито акции 64% принадлежат на държавата, ще бъде изпълнител на най-голямата досега в историята на Франция отбранителна сделка за проектиране и изграждане на следващото поколение подводници за Канбера. 

От доста време Канбера планира да обнови подводния си флот от дизел-електрически подводници от клас „Колинс“, които трябва да излязат от употреба до 2026 г. В надпреварата за огромния договор участваха японски консорциум, начело на който бе Mitsubishi Heavy Industries, и германската ThyssenKrupp Marine Systems. Но според австралийците най-доброто предложение било направено от DCNS и в най-голяма степен задоволявало уникалните им изисквания за способности на подводниците. 

#Австралия #подводници #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »