Борисов: Неочакван успех при семпла кампания

A A+ A++ A

Резултатите на първия тур на президентските и местните избори са неочакван успех за ГЕРБ на фона на скромната кампания на нейните кандидати, според премиера Бойко Борисов.

„Това е огромна отговорност“, отговори Борисов, запитан от репортери дали не се притеснява от евентуално „преяждане“ с власт на неговата партия ГЕРБ при победа за президенството и повечето големи градове.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев спечели около 40% от гласовете в неделя и отива на втори тур срещу кандидата на БСП Ивайло Калфин, а други представители на ГЕРБ – кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов, бяха преизбрани на първи тур.

„На нас властта не ни трябва и не е самоцел. Народът не прощава нито на самохвалците, нито на главозамаялите се“, каза още премиерът, като наблегна на това, че изборите не са приключили, тьй като има втори тур и победителите тепърва ще имат много работа.

„Много сепла кампания изкарахме, всички знаят, че най-малко пари сме платили за вестници и за билбордове. В много градове имаме неочаквано много гласове“, коментира още лидерът на управляващата партия ГЕРБ.

„Резултатите са неочаквани и това, от което ме боли най-много, е слабото представяне на „Синята коалиция“ и „Атака“, на другите партии вдясно“, каза премиерът по отношение на десните партии, от които кандидатите на ГЕРБ биха поискали подкрепа за втория тур на изборите.

Борисов отбеляза също, че според него всички други партии са водили кампания срещу ГЕРБ.

Той коментира специално кандидата за президент на РЗС Атанас Семов, който получи около 1.7% от гласовете и чийто лозунг беше „Ще уволня Бойко Борисов“. „Някои щяха да ме уволняват. С един процент как ще ме уволниш?“

Премиерът смята, че твърденията за насаждане на страх сред избирателите по време на изборите са безпочвени.

„Кой ви каза, че има страх? Станишев? Станишев, че е страхлив човек, е безспорно. От кого го е страх българина? Това е подценяване на вота и характера на хората“, каза Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"