Саад Харири оглави новото правителство в Ливан

Саад Харири оглави новото правителство в Ливан
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

Ливан от днес има ново правителство с министър-председател Саад Харири. Новият кабинет, съставен от президента Мишел Аун и премиера Харири, се състои от 30 министри, представляващи партии от целия политически спектър, с изключение на християнската фалангистка партия, която отказа предложеното й министерство, предаде БНТ.

Има двама министри от шиитското движение Хизбула, което Харири обвинява, че е планирало атентата срещу баща му Рафик Харири през 2005 г. В правителството на Харири има нови министерства, като това за борба с корупцията, разяждаща ливанския политически живот. За първи път има държавни секретари за правата на жените, за правата на човека и за бежанците

46-годишният Харири е отявлен противник на сирийския режим. Той се връща на власт след пауза от пет години. "Това е правителство на разбирателството", каза премиерът пред журналисти. Негов основен приоритет ще бъде "да пази сигурността от пожарите, опустошаващи нашия район и да защити нашата страна от негативните последици на сирийската криза, посочи премиерът. "То ще работи също за подготовка на нов изборен закон", добави той.

#Ливан #Саад Харири #Хизбула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници