България дава „кокаинов крал" на Италия

България дава „кокаинов крал" на Италия
Другата седмица градските съдии ще заседават по дела за екстрадиция на още трима задържани в акцията, сред които и самия Евелин Банев – Брендо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първият „кокаинов крал", който ще бъде екстрадиран в Италия най-вероятно ще е Захари Марков, тъй като Софийски градски съд реши да се изпълни европейската заповед за арест.

Решението все още не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд (САС), предаде БГНЕС.

Ако и втората инстанция обаче го потвърди, Марков трябва да бъде екстрадиран в Италия, където срещу него се води разследване за трафик на наркотици.

В европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в Милано, е посочено, че срещу Марков има повдигнати шест обвинения за участие в организирана престъпна група и търговия на наркотици от Латинска Америка през Холандия до Италия. Ако бъде осъден там, той може да лежи в ареста до 30 години.

Захари Марков е осъждан два пъти в България, като срокът на втората присъда не е изтекъл. Марков ще чака решението на САС в ареста.

На 16 май 2012 г. по време на международната полицейска операция „Кокаинови крале" бяха задържани 15 българи.

В съда се гледа и друго дело за екстрадиция срещу сочения за „дясната ръка" на Евелин Банев – Брендо Тинко Гарев.

Това дело обаче не бе решено само с едно съдебно заседание, тъй като съдът поиска уточнение от Италия каква точно е целта за екстрадицията му. Другата седмица градските съдии ще заседават по дела за екстрадиция на още трима задържани в акцията, сред тях е искането за самия Евелин Банев – Брендо.

#България #Италия #Кокаинови крале #Захари Марков #Софийски градски съд #Софийския апелативен съд #САС #наркотици #Европейска заповед за арест #ЕЗА #Милано #Латинска Америка #Холандия #Евелин Банев #Брендо #Тинко Гарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"