11 месеца затвор за македонец, пресякъл границата незаконно

11 месеца затвор за македонец, пресякъл границата незаконно
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

По обвинение на Районна прокуратура – Сливница подсъдимият П. Максимов е предаден на съд за това, че на 6 ноември, в 14.30 ч. на ГКПП-Калотина е направил опит да влезе през границата на страната от Република Сърбия в Република България без разрешение на надлежните органи на властта, пише Труд.

Деянието му останало недовършено поради намеса на граничните власти. Незаконното преминаване на границата било извършено от него повторно, след като бил осъден от Районен съд – Петрич за друго такова престъпление през 2009 г. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

С цел да заблуди длъжностно лице – граничен полицай на ГКПП Калотина, при проверка на документи той представил чуждестранен официален документ за самоличност – македонски паспорт, издаден на друго лице. Районна прокуратура-Сливница е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия, което е одобрено от съда.

Наложеното общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца той ще изтърпява в затвор при първоначален „строг“ режим. Максимов ще заплати и глоба в размер на 100 лева.

#ГКПП Калотина #Сливница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »