Трета цистерна е изтеглена от Хитрино

Трета цистерна е изтеглена от Хитрино
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Преди минути беше преместена трета цистерна от Хитрино. Дерайлиралите вагони са общо 12. Три вече са преместени в кариера близо до Хитрино. Блокадата на селото няма да падне докато всички цистерни не се преместят от селото. На този етап все още не е ясно и кога хората ще бъдат допуснати до домовете си, предаде БНТ.

Иначе напрежението расте. В седмия ден на кризата в Хитрино хората вече губят търпение. Гневни са и искат да се приберат по домовете си. Казват, че няма да пречат на спасителната операция. Страхуват се, че крадци ще влязат в къщите им, защото според техните наблюдения селото не се охранява добре.

Не искат да бъдат държани на страни. Искат всеки ден информация за състоянието на въздуха - замърсен ли е, какви са нивата на замърсеност. Смятат, че тези изследвания не трябва да остават само за институциите, а да им се съобщават и на тях. 

Днес и утре ще се разговаря с хората, които са без къщи. Те трябва да кажат къде да бъдат поставени фургоните. Югозападното горско стопанство дарява 20 000 лева за двете деца, които останаха сираци. Ще предоставят и 500 кубика дърва. Очаква се днес на пристигне техника, която ще реже цистерните. Надеждите са в понеделник или вторник да падне блокадата на Хитрино. За настанените в Шумен ще бъдат раздавани помощи - в 13:00 -13:30 ч. пред хипермакетите в кв. "Боян Българанов" и до пазара.

 

#Хитрино #Шумен #цистерни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници