Найденов против махането на „ол инклузив“ в малките хотели

Найденов против махането на „ол инклузив“ в малките хотели
Министърът на земеделието и храните бе категоричен, че не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата „ол инклузив“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата „ол инклузив“, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

В сряда директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов заяви, че услугата „ол инклузив“ трябва да се предлага само в хотели с 4 или 5 звезди.

Хотелите с три и по-малко звезди трябва да имат и капацитет за изхранване на почиващите според легловата база, допълни той.

В четвъртък обаче министърът на земеделието и храните бе категоричен, че не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата „ол инклузив“, стига да отговарят на хигиенните изисквания и да разполагат с места за хранене наполовина от броя на леглата им.

„Не може и да се поставят условия, местата за хранене в хотелите, предлагащи тази услуга, да са 60% от местата за настаняване. Категорично подкрепям, че не може хотелите със 100 легла да имат по 30 места за хранене, но според мен съотношението за местата за хранене спрямо леглата трябва да е 50 на 100“, каза Мирослав Найденов.

Бизнесът също реагира негативно на предложението на Йордан Войнов.

„Държавата създава рамката, но няма право да се меси или да определя какъв продукт да произведе един субект в туристическия бранш, защото туризмът у нас е 100% частен“, заяви по БНР председателят на Асоциацията на собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова.

По думите й Агенцията по безопасност на храните трябва да изпълнява контролната си функция, а не „да дава предписания как точно да се развива бизнесът“.

„Може би утре ще излезе заместник-министърът на външните работи и ще каже: „В този хотел ще настаняваме унгарци, в съседния ще настаняваме поляци“, коментира Иванова.

#Елена Иванова #Йордан Войнов #Агенцията по безопасност на храните #хотели #ол инклузив #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »