Медведев: Много от нещата, които Тръмп говори за Русия, са разумни

Медведев: Много от нещата, които Тръмп говори за Русия, са разумни
Източник: armymedia.bg
A A+ A++ A

Руският премиер Дмитрий Медведев смята за разумни и прагматични много от тезите, лансирани от новоизбрания американски президент Доналд Тръмп в изявленията му за курса на новата администрация в Белия дом, пише Труд.

Това стана ясно от интервю на Медведев за руски телевизии, цитирано от ТАСС. „Не зная какъв курс ще провежда новата американска администрация, но много от нещата, които Тръмп казва, ми се струват разумни, най-вече защото са прагматични“, посочи руският премиер.

„Той не казва, че Русия е приятел и че искаме някаква особена дружба (между нас). Той говори за необходимостта да бъдат гарантирани прагматичните интереси на САЩ, че не искаме да превръщаме никого във враг, а да развиваме отношения с всички“, отбеляза Медведев.

Той коментира още, че нормализирането на отношенията със САЩ е в интерес на Русия, но след стъпването си в длъжност Тръмп може да има трудности при реализирането на тази политика. „Има традиции, Държавният департамент, по-раншните решения на Конгреса и Сената. Всичко това ще се отрази на бъдещата политика на американската администрация“, отбеляза руският премиер.

#Дмитрий Медведев #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"