Българи и сърби в спор за титлата „Най-силен мъж на Балканите“

Българи и сърби в спор за титлата „Най-силен мъж на Балканите“
Кампанията „Силните срещу дрогата“ на БФСА отправя за шеста поредна година предизвикателство към всички силни българи, които имат желание да проверят своите физически възможности. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Българската федерация на силовите атлети (БФСА) „Айрън мен“ изправя едни срещу други българи и сърби за титлата „Най-силен мъж на Балканите“.

Петима от най-силните български атлети ще се борят с трима спортисти от Сърбия в рамките на втория кръг от Откритото държавно първенство по силов многобой, предаде БГНЕС.

От българска страна надежди за призово класиране се възлагат на Николай Домусчиев, Иван Майсторов и Слави Славов.

Първенството ще се проведе в град Кюстендил на 9 юни (събота) от 10 часа на площада пред Общината. Състезанието се организира с подкрепата на градоначалника Петър Паунов и е част от кампанията на федерацията – „Силните срещу дрогата“.

Кампанията „Силните срещу дрогата“ на БФСА отправя за шеста поредна година предизвикателство към всички силни българи, които имат желание да проверят своите физически възможности в една от дисциплините на силовия многобой – лог лифт, като за начинаещи са предвидени символични тежести.

С тази своя инициатива БФСА „Айрън мен“ цели да привлече вниманието на подрастващото поколение към спорта.

#България #Сърбия #Айрън мен #Балканите #Кюстендил #Петър Паунов #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"