Кралев награди Златните и Мирела Демирева със спортен Икар

Кралев награди Златните и Мирела Демирева със спортен Икар
Източник: Министерство на младежта и спорта
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи Спортния Икар за Отбор на годинатана националния ансамбъл по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Големият Икар на Фондация Български Спорт за Постижение на годината пък заслужи сребърната медалистка в скока на височина от Рио Мирела Демирева, предаде Sporta.bg.

„Горд съм, че първият ми мандат премина в ерата на този ансамбъл. Благодаря им за всичко, което направиха за България и им пожелавам успешен път в бъдещата кариера, която, уверен съм, ще бъде свързана със спорта. Благодаря и на всички отличени спортисти, както и на тези, които не намериха място сред призьорите, но работиха много и със своите победи успяха да защитят престижа на България в спортния свят. Успехите на нашите спортисти обединяваха нацията и служиха за вдъхновение на много млади хора да започнат да се занимават с любимия си спорт и да искат да се доближат до нивото на българските шампиони. В тези много тежки времена, в които е изключително трудно да намериш място на европейския и световния подиум, нашите състезатели доказаха, че България винаги ще има дъщери и синове, които да защитят нейното име и спортната слава на народа ни“, каза Кралев и се поклони пред спортистите.

На церемонията бяха отличени още Елица Янкова (борба) и Радослав Янков (сноуборд) – Спортен Икар за Достойно представяне, Антъни Иванов (плуване) и Катрин Маноилова (шорттрек) – Спортен Икар за Най-проспериращ млад спортист, Панчо Пасков (фехтовка) – Спортен Икар за пробив в световния спорт, Ивет Лалова (лека атлетика) – Спортен Икар за Шампионско дълголетие и Ружди Ружди (лека атлетика) - Спортен Икар за Постижение на годината при паралимпикс.

Награди от Българския олимпийски комитет получиха олимпийският шампион по борба Георги Мърков, спортните журналисти Асен Минчев, Камен Алипиев и Тодор Шабански и учителката по физическо възпитание Мила Ацева. 

#Красен Кралев #Рио де Жанейро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »