26-годишен варненец е бутнал жената в берлинското метро (Видео и Снимки)

26-годишен варненец е бутнал жената в берлинското метро (Видео и Снимки)
YouTube
A A+ A++ A

Мъжът, брутално изритал жена по стълбите на берлинска метростанция, е Светослав Стойков, твърдят източници на NOVA. Роден е в Добрич, но задомен във Варна. Живее на семейни начала с жена в ромския квартал „Максуда”. 

26-годишният мъж е с богато криминално минало. Предполага се, че за последно е бил в страната преди около месец. В къщата му екипът на NOVA откри родителите на жена му Цветанка - Ибрям и Елмаз. Твърдят, че не знаят нищо за клипа. Светослав и Цветанка били в Германия, уверяват ни нейните родители.

Според източници нападателят от метротомногократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Елмаз и Ибрям разказват, че се грижат за децата на Светослав и дъщеря им.

Екипът на NOVA обаче така и не бе пуснат в къщата им. Ако все пак се окаже, че Светослав е в България, германските власти вероятно ще поискат той да бъде екстрадиран. От МВР казаха, че такова искане все още няма, но вече сътрудничат на германските си колеги по случая. 

Темата предизвика интерес сред германските медии, които от дни я следят с голямо внимание. Заглавията са идентични и те са, че мъжът, блъснал жена по стълбите, се укрива в чужбина. В една от статиите се споменава, че четиримата участници в нападението са роднини и че най-вероятно са от България. В тази статия намекват още, че по всяка вероятност публикуването на видеото е допринесло за изчезването на мъжа.

В друга статия се говори за бягството на извършителя в чужбина. В нея се набляга и на единствения мъж, който е бил задържан до момента по случая. Той също е българин и е дал важна информация, но не е доказана връзката му с инцидента. Именно затова е бил освободен.

Според друг вестник извършителят и задържаният са братя. Предполага се, че по-малкият брат е предупредил нападателя за опасността, като така му е помогнал да се укрие. От вестник „Билд” пък критикуват полицията за това, че са показали кадрите шест седмици след нападението. Германските органи на реда обаче отвръщат, че показването на кадри се прави само тогава, когато всички останали средства за намирането на нападателя са изчерпани.

https://www.youtube.com/watch?v=Mn7yF9R7ZIs

#Светослав Стойков #Добрич #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »