Полша и Украйна: Създаваме история заедно

Полша и Украйна: Създаваме история заедно
Средното е стилизирана футболна топка, лявото е в червено и бяло като националните цветове на Полша, а дясното – синьо и жълто като тези на Украйна.
A A+ A++ A

Мотото на Евро 2012 „Създаваме история заедно“ и цветното лого на шампионата бяха представени в столицата на Украйна Киев на церемония през декември 2009 г.

Мотото отразява общото минало на страните домакини Полша и Украйна, както и амбицията на двете източноевропейски държави, които за първи път домакинстват на форум от такъв ранг, да организират най-грандиозната проява в историята на Европейското първенство по футбол.

Официалното лого на Евро 2012, дело на лисабонската агенция „Брандиа Сентрал“, изобразява стеблото на цвете с три цвята.

Средното е стилизирана футболна топка, лявото е в червено и бяло като националните цветове на Полша, а дясното – синьо и жълто като тези на Украйна.

„Ярките цветове на логото много добре въплъщават образа, който Полша и Украйна искат да представят пред света. Общото стебло на цветята символизира общото минало на двете държави, които отново ще бъдат обединени от силата на футбола“, заяви при представянето президентът на УЕФА Мишел Платини.

Целта на логото, което е уникално за всяко издание на Европейското първенство, е да придаде на едно от най-големите спортни събития разпознаваема визуална идентичност със специфичния привкус на културата на страните домакини.

Логото на Евро 2012 носи визуалния отпечатък на традиционното изкуство за изрязване на хартия „витинанка”, разпространено в селските региони на Полша и Украйна, вдъхновено от местните флора и фауна.

Евро 2012 има и официална песен – Endless Summer на Oceana!

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #Украйна #Полша #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"