БЧК ще правят профил на социално-слабите в Хитрино

БЧК ще правят профил на социално-слабите в Хитрино
Източник: БНР
A A+ A++ A

Евакуираните жители от Хитрино в съседните села се молят по-бързо да се върнат по домовете си. Те са разтревожени, че са в тежест на своите близки, които също са социално слаби. Продължават да идват помощи в Хитрино, но има доста липси, каза представителят на БЧК Неждет Мурат, предаде БНТ. 

"В момента има нормална доставка на храни, но с удължаване на срока на блокада, ще се наложи доставка на трайни храни в по-големи количества. Нашият апел към дарителите е да видят пакетирани храни. Има нужда от перилни препарати, санитарно-хигиенни материали. Памперси за деца и възрастни, които са на легло. Има нужда от няколко инвалидни колички и тоалетни столове за болните", допълни Мурат.

Според него много навременно ще бъде служителите от социалното министерство да обходят къщите и да се направи всичко възможно за осигуряване на пари за електроенергия на семействата в нужда. Тъй като районът е с много социално-слаби семейства от днес БЧК ще започнат да правят профил на семействата и ще се опитат да направят връзка със социалните служби, за да се помогне на тези семейства. 

"В момента на евакуиране на хората им казахме, че излизат за ден-два най-много 3 дни. Сега вече търпението се изчерпа, че са в тежест на семейства, които са социално слаби. Видях семейство, в което в една стая спят души", каза представителят.

#БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »