Асад: „Ислямска държава“ превзе Палмира с помощта на трета страна

Асад: „Ислямска държава“ превзе Палмира с помощта на трета страна
http://www.wikiwand.com/
A A+ A++ A

Президентът на Сирия Башар ал-Асад смята, че бойците на терористичната групировка „Ислямска държава“, превзели град Палмира, са могли да стигнат до там не само от иракския град Мосул, но и от сирийските градове Ракка и Дейр ез-Зор, съобщава РИА Новости, позовавайки се на интервю със сирийския държавен глава за руска телевизия, пише агенция Фокус.

„Не трябва да свързваме въпроса за Палмира само с Мосул, тъй като „Ислямска държава“ се намира и на територията на Сирия, в северната част на страната в Рака, където коалицията, оглавявана от Съединените американски щати, се твърди, че я бомбардира в продължение на две години. Естествено, това е лъжа, бойци на „Ислямска държава“ има също и в Дейр ез-Зор, където американските сили и авиация в рамките на коалиция нанесоха удар по позиции на нашите правителствени сили, вместо да бомбардират „Ислямска държава“, заяви Башар ал-Асад.

Сирийският държавен глава отбеляза също, че в атаката за Палмира са участвали много бойци със съвсем нови оръжия. Според него това свидетелства, че им се оказва подкрепа.

#Башар ал-Асад #„Ислямска държава“ #Палмира

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници