Забраниха брането на липа в Стара Загора

Забраниха брането на липа в Стара Загора
Забранява се и събирането и използването на липов цвят и цветен прашец от прилежащите площи – тротоари, улици и др.
A A+ A++ A

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде на 16 май 2012 г. заповед, с която се забранява чупенето на клони и брането на липов цвят от дървета, растящи върху терени, които са общинска и държавна собственост.

Забранява се и събирането и използването на липов цвят и цветен прашец от прилежащите площи – тротоари, улици и др., съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Контролът се възлага на началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ на Община Стара Загора. На нарушителите ще се налага глоба в размер до 5000 лв.

Заповедта се издава на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 19, ал. 2 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, чл. 9 от Закона за лечебните растения, чл. 3 от Наредба № 2 за правилата и изискванията за събиране на билки и генетичен материал от лечебни растения и чл. 18, т. 1 и т. 7 от Наредбата за изграждане и опазване на озеленените площи и растителността на територията на Община Стара Загора.

#забрана #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »