Криминалисти: Планиралият убийството на майка си и сестра си, лежал в затвора заради приятелката си

Криминалисти: Планиралият убийството на майка си и сестра си, лежал в затвора заради приятелката си
Източник: DARIK News
A A+ A++ A

Румен Кушинов e на 58 г., работи като автомонтьор в родното си село Къшин. Има 3 деца от различни жени. Родът Кушинови притежава апетитни имоти и земеделски земи. Преди месец и половина майката и сестрата на Румен продават имот за стотици хиляди евро в идеалния център на Плевен. От големите пари до мъжа не стига нито лев. Той отдавна враждува със сестра си, през годините я заплашва с физическа саморазправа, за което тя многократно е пускала жалби в прокуратурата, предава 168 часа.

Изплашени от непоносимия тормоз, майката и сестрата напускат Плевен. Бягат в София, където крият адресите си. Кушинов замисля двойното убийство, когато разбира, че жените няма да делят с него големите пари. Решава да се отърве майка си и сестра си, която не е омъжена, и така да остане единствен наследник на милионите, както и на непродадените имоти и ниви на фамилията.

За мократа поръчка автомонтьорът първо търси наемници. После се отказва и поема сам “черната” работа. Наказателното производство срещу него е образувано, след като в средата на октомври постъпил сигнал за планираното престъпление. Криминалистите събират данни, че Румен Кушинов е осъждан 2 пъти за престъпления от общ характер. При изграждане на психопрофила на евентуалния килър разследващите отново се вторачват в загадката около приятелката му, изчезнала през 2009 г. в село Къшин.

Тогава след почерпка двамата се скарали. Кушинов признал пред полицаите, че при скандала той я ударил няколко пъти и я убил. После вкарал трупа ѝ в кола и го хвърлил в река в област Плевен. Не казал обаче коя е реката. Обяснил, че бил в шок и въобще не помнел мястото. “Водолази претърсваха безброй водоеми без резултат. Екипите ни копаха и преравяха по сантиметри къде ли не. Издирването продължи дълго. Досега тялото на жертвата не е намерено. Затова въпреки самопризнанията на Кушинов срещу него не е повдигнато обвинение за убийството на приятелката му", обясни шефът на полицейската дирекция старши комисар Красимир Начев.

Той е работил по досъдебното производство за изчезналата жена преди 7 г. Делото още не е приключено, тъй като търсенето продължава. Кушинов живял без официален брак с приятелката си и има от нея дете, което е било на 8-9 г. във фаталната 2009 г. След изчезването на майка му детето останало при Кушинов. Сега той има нова жена, а другите му две деца от предишни бракове са около 30-годишни.

Кушинов е осъждан за лека телесна повреда, нанесена на мъж, когото подозирал за връзка с бившата му приятелка. Второто му наказание е за транспортно престъпление. И двата пъти му се разминало с глоба и пробация. Половин година обаче прекарал в ареста заради мистерията с потъналата без следа приятелка. Кушинов скроява пъкления си план да убие родните си майка и сестра, когато разбира, че е ощетен след продажбата на имота за стотици хиляди евро. Вероятно обаче повече го измъчва мисълта, че лишен като наследник няма да прибере нито лев при евентуални сделки с недвижимите имоти и ниви на фамилията, тълкуват разследващи. По случая с подготвеното двойно убийство плевенските криминалисти работят заедно с Главна дирекция на националната полиция.

“След задълбочен анализ на събраните доказателства преценихме, че Кушинов е способен да извърши тежкото престъпление. При претърсване на дома му в плевенското село Къшин са иззети 2 пистолета, незаконно притежавани от него. Единият е със заглушител. Експертизата на оръжията показа, че и с 2-та пистолета е стреляно напоследък, тоест той се е упражнявал за разправата. Кушинов е задържан, наложен му е постоянен арест. Повдигнати са му 2 обвинения: за приготовление на умишлено убийство на 2-те жени и за незаконно притежаване на оръжие. Предотвратихме убийството на 2-те жени, което щеше да стане до дни”, каза наблюдаващият прокурор Пламен Петков.

Досега задържаният Кушинов не е проговорил. Той е мълчалив, потаен, мнителен, описват разследващите, които са водили разпитите по делото. Във вторник следобед окръжният съд в Плевен потвърди мярката на районния и отказа свобода на Кушинов.

#Румен Кушинов #трупа #Плевен #двойно убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"