Ръст от 0.1% в индустрията на Япония за октомври

Ръст от 0.1% в индустрията на Япония за октомври
Източник: Investor.bg
A A+ A++ A

Индустриалното производство в Япония остана през октомври на нивото от предходния месец, когато нарасна с 0,6%, показват окончателни данни на японското икономическо министерство, които бяха ревизирани надолу от предварителна оценка за повишение с 0,1 на сто, предаде БНР.

Спрямо година по-рано индустриалното производство се сви през октомври с 1,4% след растеж с 1,5% през септември и предварителни данни, показващи спад на производството с 1,3 на сто. Бизнес запасите се понижиха с 2,1% на месечна база и с 3% на годишна база.

Междувременно Японската централна банка увеличи размера на покупки на дългосрочни държавни облигации (т.нар. JGB-та), за да ограничи неотдавнашното повишение на тяхната доходност в резултат на по-високите лихви на американските дългови книжа. Обемът на закупуваните японски облигации с падежи след 10 до 25 години беше повишен до 200 млрд. йени от 190 млрд. йени, докато размерът на закупуваните книжа с падеж след 25 години беше увеличен до 120 млрд. йени от 110 млрд. йени.

Въпреки увеличения размер на програмата за "количествени улеснения", японската валута стабилизира спрямо долара около 115,00 нивото и спрямо еврото около 122,50 йени, тъй като инвеститорите са в предпазливо изчакване на края на двудневното заседание на Федералния резерв. Очакванията са за повишение на федералната фондова лихва с четвърт процент до диапазон между 0,5% и 0,75%.

#Япония #икономическо #резултат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »