Разкриха комуникационен център на ИД в Източен Мосул

Разкриха комуникационен център на ИД в Източен Мосул
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Елитен отряд за борба с тероризма от иракските сили е успял да открие таен комуникационен център на "Ислямска държава". Обектът се намира в източната част на град Мосул, предаде БНТ.

Иракски антитерористичен отряд, известен като "Златната дивизия" се е натъкнал на постройка, използвана от членовете на "Ислямска държава" като команден център за връзка между отделните терористични звена. Обектът се намира в източната част на град Мосул, в квартал ал-Нур. Според командира на специалния отряд, генерал Маан ал-Саади, мястото е било използвано от джихадистите за складиране и ремонт на комуникационна техника.

Войниците от отряда за борба с тероризма са част от 100-хилядната коалиционна армия, действаща в Ирак. На 17 октомври тя стартира кампания за отвоюване на град Мосул от "Ислямска държава". В редиците на тази армия са включени войски от Ирак, кюрдски и шийтски бойци. Подпомогната е от международна коалиция, начело със Съединените щати.

Офанзивата по завземането на Мосул е сериозно забавена заради интензивния огън от страна на ислямистите.

Членовете на терористичната организация използват мрежа от подземни тунели, през които успяват да се придвижат до различни части на Мосул.

Иракската армия не използва широкопоразяващи оръжия и самолетен обстрел в жилищните зони на Мосул, където все още пребивават повече от 1 милион цивилни граждани.

#Мосул #ислямска държава #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"