Обезопасяват и изкарват цистерните от Хитрино

Обезопасяват и изкарват цистерните от Хитрино
Rodopi24.com
A A+ A++ A

Започва обезопасяването и изкарването на цистерните от Хитрино. Операцията по премахването на вагоните извън селото ще отнеме няколко дни, информира Нова телевизия. 

„От едната цистерна все още изтича газ. Има план, така че да се минимизират възможните рискове. Имаме пълната готовност като техника и логистика да продължим с извеждането на най-крайните цистерни. Надявам се в края на деня да имаме добри резултати”, заяви на брифинг вътрешният министър Румяна Бъчварова.

„Все още има опасност за живота и здравето на всички, които са в отцепения периметър. Така че нека никой да не опитва да пробива блокадата”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

С цел безопасност ще се ограничат до минимум влизането на външни лица в района. Всички автомобили ще бъдат прехвърлени в по-високите части на селото. Все още не е ясно кога хората ще се върнат по домовете си. 

Междувременно фургоните, в които ще бъдат настанени жителите, останалите без покрив, пристигнаха в селото.

Те ще бъдат разтоварени на специално подготвена площадка и ще останат там, докато спасителната операция приключи. След това ще бъдат поставени на местата, подходящи за обитаване.

#Цистерните #Хитрино #опасност #живота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"