Прокуратурата отказа на Василев втори видеоразпит

Прокуратурата отказа на Василев втори видеоразпит
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан чрез видеоконференция за втори път за източването на КТБ. Молбата постъпила в спецпрокуратурата на 30 ноември т.г. Прокурорите Иван Гешев и Антоанета Софрониева обаче отхвърлят искането на Василев с аргументите, че заради повдигнатото му обвинение трябва да му предявят документи за присвояването на над 206 млн. лв. от КТБ, предаде 24 часа.

Видеоразпитът ще попречи на разкриването на обективната истина, твърди обвинението. "Нещо повече по отношение на Василев се провежда процедура за есктрадиция, която не е приключила и по която продължаваме да очакваме отговор от компетентните сръбски власти", пишат в постановлението си прокурорите. Те изтъкват още, че в молбата си Василев не заявява нито че желае да участва лично в делото, нито че прави искането си в качеството си на обвиняем. Освен той не посичл адрес за призоваването си.

Отказът на прокурорите подлежи на облажване пред апелативната спецпрокуратура. През 2014 г. Василев отново беше поискал скайп разпит, който също му беше отказан.

#Цветан Василев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"