Протести затвориха Айфеловата кула в Париж

Протести затвориха Айфеловата кула в Париж
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Айфеловата кула остана затворена днес заради стачка на персонала, съобщиха ръководството и синдикатите на служителите на емблематичния паметник във френската столица, предаде Франс прес.

В обичайния час за отваряне на кулата за посетители, 9.30 часа местно време (10.30 ч. българско), тя остана затворена заради социален протест на персонала. През сегашния слаб туристически сезон паметникът се посещава от около 6000 души на ден, а годишно - от около 6 милиона.

В комюникето на ръководството се посочва, че в момента се водят преговори с представители на персонала и се изразява съжаление, че посетителите, вече пристигнали пред входа на Айфеловата кула, са потърпевши от тази ситуация, предаде БНТ.

Синдикатите гласуваха за безсрочна стачка в знак на протест срещу "безплодния социален диалог" и "умишлената липса на прозрачност за стратегическите решения". В различните служби на Айфеловата кула работят 300 души, които настояват за подобряване на условията на труд и повишаване на заплатите.

Айфеловата кула остана затворена и през юни по време на демонстрациите против реформата на кодекса на труда на социалистическото правителство, насред футболното първенство Евро 2016. 

#Айфеловата кула #столица #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"